wie zijn flo en ko

Flo is een jongetje van negen jaar oud. Flo is een beetje anders dan andere kinderen van negen. Nou ja, behoorlijk anders eigenlijk. Hij heeft door een genetische afwijking een ernstige ontwikkelingsachterstand waardoor hij bijvoorbeeld niet zelfstandig kan lopen en niet kan praten. Flo kan wel heel hard en aanstekelijk lachen! Hele bijzondere geluiden maken. Gekke bekken trekken. Heel boos worden (omdat niemand hem begrijpt). En heel verdrietig worden (omdat dat heel frustrerend is). Hij kan ook heel hard schreeuwen, gewoon voor de lol. En hij kan heel goed knuffelen.

 

Flo is gehandicapt. Flo is zwakbegaafd. Flo is een handenbinder. Flo is een zorgenkind. Flo is gewoon Flo. Flo is lief.

 

Flo kan niet voor zichzelf zorgen, daarom helpt Ko hem. Ko doet dat met veel aandacht en zorg. Soms kan Ko hem wel achter het behang plakken, omdat Flo wel heel veel aandacht en zorg vraagt. Maar meestal ziet Ko vooral hoe bijzonder hij is. Hoe hard hij werkt om hele kleine stapjes vooruit te komen. Hoe puur hij is. En hoe hij zonder het zelf te weten bouwt op Ko’s onvoorwaardelijke zorg en liefde. Is dat zwaar voor Ko? Tja, soms wel. Vooral omdat het nooit stopt. Maar zo is het nu eenmaal. Ko vindt dat je daar niet teveel over moet nadenken.

 

Ko zorgt voor aandacht. Ko zorgt voor veiligheid. Ko helpt, met alles. Ko is er altijd. Ko is vanzelfsprekend. Ko is gewoon Ko. Ko houdt van Flo.

 

Op deze site staan verhaaltjes. Over belangrijke en onbelangrijke dingen die Flo en Ko meemaken. Waarom? Omdat Ko graag heel gewoon wil zijn, maar toch ook een beetje wil laten zien hoe het is als je dat niet bent. Maar vooral om te laten zien welke bijzondere momenten het leven met Flo soms oplevert. Heel veel mensen denken namelijk dat het leven met Flo alleen maar moeilijk is. Ko weet dat dat niet zo is.

 

Flo & Ko

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: